در مقاله قبل در مورد یادداشت های صورتهای مالی صحبت کرده ایم در این مقاله به بررسی رویداد های بعد از تاریخ ترازنامه می پردازیم.
رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه،رویداد هایی هستند که در فاصله زمانی تاریخ ترازنامه تا تاریخ تصویب صورت مالی رخ می دهد و اثر با اهمیتی بر صورتهای مالی دارند.
این رویدادها به دو دسته تقسیم می شوند:
۱. رویدادهای تعدیلی:
رویدادهایی که اصلاح صورت های مالی را ضروری می سازند.این رویدادها در تاریخ ترازنامه واقعیت خارجی داشتند،اما در نظر گرفته نشده اند. مانند ورشکستگی بدهکار،اعلام پرداخت سود سهام توسط شرکت های فرعی و وابسته برای دوره دوره های قبل از تاریخ ترازنامه شرکت اصلی یا همزمان با آن. به عبارت دیگر،رویدادهایی که شواهد بیشتری را درباره شرایط موجود در تاریخ ترازنامه فراهم می کنند در این گروه قرار میگیرند.
۲. رویدادهای غیر تعدیلی:
رویدادهایی که به طور کلی بیانگر واقعیاتی بعد از تاریخ ترازنامه هستند. مانند سرقت،خسارت ناشی از اعتصاب کارگری،آتش سوزی.
این رویداد ها نیازی به اصلاح ارقام صورتهای مالی ندارند زیرا بیانگر شرایطی باشد که پس از تاریخ ترازنامه ایجاد شده است و تنها از طریق یادداشت های همراه صورتهای مالی افشا میشود.
چنین رویدادهایی باید گزارش شود،زیر شامل اطلاعاتی هستند که میتواند ارزیابی استفاده کنندگان از رویدادهای آتی واحد تجاری را تحت تاثیر قرار دهند. جدول زیر زمانبندی رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه را نشان می دهند.
چنانچه حسابرس پس از تاریخ گزارش خود اما پیش از انتشار صورتهای مالی،از رویدادهای آگاه شود که میتواند صورتهای مالی را به گونهای بااهمیت تحت تاثیر قرار دهد باید ضرورت تعدیل صورتهای مالی را ارزیابی کند،و هر اقدام دیگری را که در شرایط موجود ضروری تشخیص میدهد به عمل آورد.
در مواردی که حسابرس به ضرورت تحلیل صورتهای مالی اعتقاد دارد،اما مدیریت از تعدیل آن خودداری کند و گزارش حسابرس واحد مورد رسیدگی ارائه نشده باشد،باید نظر مشروط یا مردود ارائه شود.
برگرفته از کتاب حسابداری میانه نوشته دکتر شکراله خواجوی