انواع مزایای کارکنان
اصطلاح حقوق غالبا درمورد پرداخت مدیران،کارکنان اداری و ارائهکنندگان خدمات مشابه اطلاق می گردد و میزان آن معمولا به طور ماهانه تعیین می شود. پرداخت کارگران ماهر یا ساده را اصطلاحاً دستمزد می نامند و رقم آن بر حسب ساعت،روز،ماه و یا مقدار تولید تعیین می شود.
به کارکنان علاوه بر حقوق و دستمزد ثابت مزایای دیگری از جمله فوق العاده، پاداش،سهم سود واحد و غیره پرداخت میشود. همچنین پرداخت مزایا معمولا نقد صورت میگیرد،اما در مواردی ممکن است مزایای غیر نقدی،مثلاً به صورت خواربار،مسکن،اتومبیل و نظایر آن ها به کارکنان تعلق گیرد.
درآمد کارکنان
نرخ حقوق و دستمزد معمولاً از طریق توافق بین کارفرما و کارمند تعیین می شود.نرخ مذکور مربوط به ساعات عادی و قانونی کار است و نرخ اضافه کار قانون مشخص می کند.
محاسبه حقوق و مزایا
برای مثال چگونگی محاسبه حقوق یک کارمند در زیر نشان داده میشود:
فرض کنید که نرخ دستمزد شخصی ۵۰۰ ریال در ساعت،ساعات عادی کار در هفته ۴۰ ساعت و نرخ ساعت اضافه کاری ۳۵ درصد بیش از نرخ ساعات کار عادی باشد. جمع ساعات کارکرد این شخص در یک هفته ۴۴ ساعت باشد،حقوق و مزایای او به ترتیب ذیل مشخص میشود:
درآمد ساعات کار عادی(۵۰۰×۴۰)۲۰۰۰۰ ریال
اضافه کار (۴×۵۰۰×۱.۳۵) ۲۷۰۰ ریال
جمع دستمزد و اضافه کار ۲۲۷۰۰ ریال
محاسبه فوق را می توان با یه فرمول ریاضی نشان داد. اگر ساعت کار عادی در هفته کمتر است یا برابر با ۴۰ ساعت باشد،فرمول برای محاسبه دستمزد را می توان به شکل زیر نشان داد .
E=H×R
در این فرمولE معرفی کل دستمزد،H معرفی ساعات کار وR معرف نرخ دستمزد ساعتی می باشد. در صورت وجود اضافه کار،فرمول فوق به شکل زیر قابل طرح است:
E=40*R+1.35*R*(H-40)
این دو معادله را می توان در جدول به شکل زیر خلاصه کرد:
اگر
|
پس
|
H<40
H>40
|
E=H*R
E=40*R+1/35*R*(H-40)
|
پس از مشخص شدن مقادیرH و R برای هر کارمند،حقوق کارمند را می توان به سرعت و با دقت محاسبه کرد. کاربرد روش استاندارد،استفاده از ابزارهای مکانیکی الکترونیکی پردازش لیست حقوق و دستمزد را ساده می کند.
برگرفته از کتاب اصول حسابداری نوشته فلیپس فس