کاربردهای کنونی رادیو شناسه در ژاپن:
در سال 2010 سه عامل کلیدی با افزایش قابل توجهی در استفاده از آر اف آی دی (RFID) شد: کاهش هزینههای تجهیزات و برچسبها، افزایش 99.9% کارایی قابل اعتماد و پایدار استانداردهای بین المللی پیرامون تابع UHF میباشد. در مجله RFID Journal Live 2010 در اورلاندو، شرکت واپیمایی ایرباس جزئیات 16 پروژه فعال در حال اجرا توسط IBM، ODIN Technologies و بیشترین اعضا اضافه شده CSC اخیر را اعلام کرد. دو حوزه مهم در استفاده خدمات مالی میتوان به پیگیری دارائیها در IT و بهداشت با استفاده از منفعل UHF RFID در سال 2010 شده است. رادیو شناسهها به طور فزاینده در حال تبدیل به تکنولوژی برای کاهش قیمتها است. ژاپنی HIBIKI ابتکار جالبی برای کاهش قیمت به 5 ین (4 سنت اروپا) به خرج داده است. در ژانویه 2009 قیمت برچسب 5.9 سنت اعلام شده بود.
در آیندهای نزدیک بخش بزرگی از رشد در صنعت رادیو شناسه در کشورهای شرق آسیا مانند چین و ژاپن اتفاق می افتد.
حمل و نقل عمومی:
شرکت راه آهن شرق ژاپن با معرفی SUICa (کارت هوشمند شهری سوپر) برای پرداخت هزینه خدمات حمل و نقل سرویس ترابری خود در نوامبر 2001، از تکنولوژی FeLiCa شرکت سونی (معروف به کارتهای سعادت) استفاده کرد. کارتهای مشابه سونی در هنگکنگ با نام Octopus card (کارت هشت پا) و در سنگاپور با نام EZ-Link (لینک سریع) مورد استفاده قرار گرفته بود.
کتابخانهها:
ژاپن بعد از ایلات متحده (با بیش از 300 میلیون جمعیت) در جایگاه بعدی استفاده کنندگان برچسبهای رادیو شناسه در کتابخانهها میباشد.
پاسپورت:
ژاپن بعد از مالزی و نروژ در 1 مارچ 2006 برای اولین بار از رادیو شناسه در گذرنامههای خود استفاده کرد که همراه اطلاعات تصویری نیز بود.
مدارس و دانشگاهها:
مقامات مدرسهای در شهرستان اوزاکا ژاپن در حال حاضر از تراشه رادیو شناسه در لباس کودکان و پشت کوله پشتیها برای شناسایی دانشجویان ابتدایی استفاده میکنند. در دسامبر 2005 کودکان در شهر یوکوهاما ژاپن دستبندی را به دست کردند که با برچسبهای GHz RFID 2.4 مجهز بود و مطابق با استانداردهای 802.11 W-FI ساخته شده بود که از فاصلههای حدود 2 کیلومتری اطراف مدرسه شهر، رفت و برگشت امن دانش آموزان به مدرسه کنترل میکرد.
کسب امتیاز:
سیستمهای رادیو شناسه فعال و غیرفعال در مسیرهای مسابقه Enduro، Orienteering، Hare و Hounds استفاده میشود. سوارکاران یک دستگاه گیرنده بر روی بازو خود میبندند. وقتی یه خط پایان مسابقه میرسند، با یک ضربه یا لمس گیرنده که به کامپیوتر متصل شده و زمان رسیدن خود را ثبت میکند. Casimo Group Ltd سیستمهای مشابه مانند SportIdent سوئد و Micro Talk Systems Corp ژاپن را به فروش میرسانند.
مقررات و استاندارد:
هیچ تابع و قانون جهانی برای استانداردهای رادیو شناسه وجود ندارد. در واقع هر کشور میتواند قوانین خود را وضع کند. نهاد اصلی برای فرکانس رادیو شناسه ژاپن MIC(وزارت ارتباطات و امور داخلی) میباشد.در گذشته برای چین و ژاپن، هیچ مقرراتی برای استفاده از UHF وجود نداشت. هر استفادهای از UHF در این کشورها نیاز به مجوز بود، که برای مراجع محلی بکار میرفت و قابل لغو بودند.اما در ژوئن 2003 در ژاپن بعد از 3 سال تحقیق بخشی از طیف UHF برای ردیابی رادیو شناسه باز شد که برای استفاده وزارت مدیریت عمومی، امور خانگی، پست و مخابرات از طیف 950-960 مگاهرتز سیستمهای رادیو شناسه میباشد.
در حال حاضر ژاپن در تلاش است تا بخشی از طیف UHF نزدیک به باند آمریکا (902 تا 928 مگاهرتز) را باز کند تا اینکه به بخشی از توصیههای شورای امنیت عمل کرده باشد. این عمل ژاپن اقتصادی قوی آسیا باعث میشود کشورهای آسیایی دیگر دنباله روی آن باشند.
استانداردهای جهانی:
فرکانسهای استفاده شده برای رادیو شناسه در آمریکا در حال حاضر با آنهایی که در اروپا و ژاپن استفاده میشود ناسازگار است. علاوه بر این هیچ استاندارد تازهای برای تبدیل شدن به عنوان بارکد جهانی وجود ندارد. برای پرداختن به نگرانیهای تجارت بین المللی، لازم است تا از برچسبی استفاده شود که در تمام دامنههای بین المللی سازگار باشد. نمونه این برچسبهای Sentry-M WW که از فناوری رادیو شناسه استفاده میکند است. نصب برچسبهای فلزی، محدود خواندن را تا 2 متر امکان پذیر میکند.
این کاربرد سراسری باند فرکانسهای UHF بین 860-960 مگاهرتز را در سراسری جهان عملی میکند. با این سرمایه گذاری تکنولوژی سرویس کنسرسیوم یا اشتراک منافع بین شرکتها، پایههای اساسی باند فرکانس مورد نیاز تجهیزات مرکز دادههای شمال آمریکا، اروپا و ژاپن را فراهم میکند.