یک بر چسب و یک قرادتگر توسط امواج رادیویی و بسامد معینی به نام بسامد عملیاتی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. امواج رادیویی خود نیز بخشی از طیف بسامدی امواج الکترومغناطیس که طیف بسامد رادیویی نامیده می شوند، هستند.از آنجایی که سامانه های شناسایی رادیویی نیز مولد و تابنده این طیف از امواج الکترومغناطیس هستند،در رسته سامانه های رادیویی قرار گرفته و بنابراین باید تابع مقررات قانونی همین عرصه نیز باشند اما قبل از به وجود آمدن سامانه های شناسایی رادیویی ، استفاده از خدمات رادیویی دیگری هم متداول بوده است .رادیو، تلویزیون ، خدمات رادیویی سیار ( نظیر بی سیم های پلیس ، خدمات ایمنی و صنعتی ) ، خدمات رادیویی در عرصه دریانوردی و هوانوردی و تلفن های همراه نمونه هایی از این خدمات شمار می آیند. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که استفاده از این فناوری نوین سبب اخلال در خدمات ( رادیویی) موجود نگردد.
به همین دلیل سازمان های وضع مقررات رادیویی به هر دسته از دستگاه ، باند( گستره) بسامدی متفاوتی اختصاص می دهند.سامانه های شناسایی رادیویی (RFID) را در همه ی باند های تعیین شده ، یعنی باند بسامد های پایین ، باند بسامد های بالا، باند بسامد های فوق بالا و باند ریز موج ها می توان استفاده کرد. بسامد هایی که از هر باند به این نوع بسامانه ها اختصاص می یابد به قرار زیر هستند:
- باند بسامد های پایین : بیشتر کشورها از بسامد های 125 تا 134 مگا هرتز این باند برای تجهیزات شناسایی رادیویی استفاده می کنند.
- باند بسامد های بالا : بیشتر کشور ها بسامد 13.56 مگا هرتز این باند را برای تجهیزات شناسایی رادیویی استفاده می کنند.
- باند بسامد های فوق بالا : هر کشوری بسامد دلخواهی رااز این باند به سامانه های شناسایی رادیویی اختصاص می دهد.
- باند ریز موج ها : کشور های مختلف ، بسامد های متفاوتی را از باند برای شناسایی رادیویی استفاده می کنند.
همانطور که می بینید، کشور های مختلف بسامد های تقریبا مشابهی از باند های LF ,HF را برای شناسایی رادیویی مورد استفاده قرار می دهند. اما سامانه های شناسایی که بسامد عملیاتی آنها در گستره بسامد های UHF کار می کنند، در مناطق مختلف ذنیا متفاوت است . فقدان یک سازمان جهانی و مستقل برای وضع مقررات و استاندارد ها در زمینه ناوری شناسایی رادیویی باعث شده است تا هر کشوری مقررات و استاندارد های خاص خودش را در این رابطه اتخاذ کند.
در مقاله بعدی به دسته بندی منطقه ای مقررات رادیویی را توضیح خواهم داد.
برگرفته از کتاب : مهندسی فن آوری سیستم های رادیو شناسه