انعطاف پذیری بالا و تنوع فراوان در ساخت اجزای این سیستم باعث شده تا فناوری در بیشتر شرایط و زمینه ها از خشکی گرفته تا زیر آب ، از کاشت در بدن انسان تا جای گذاری در جلد گذرنامه ها و غیره مورد استفاده قرار گیرد. تمامی سیستم هایی که بخشی از آن ها به تشخیص هویت اشیا و افراد می پردازد، از نشتریان پروپا قرص این فناوری به شمار می روند. فروشگاههای زنجیره ای، مراکز کنترل تردد ، انبارها ، ردیابی خودروهای اجاره ای ، کتابخانه ها ، یکی از کاربردهایی که محققان امروزه برای رادیو شناسه در نظر گرفته اند، جایگزین کردن آن به جای بارکد کالاهاست .
به جای کد میله ای می توان از برچسب های شناسایی رادیو که اندازه آن را از یک دانه شن تا چندین سانتی متر است استفاده کرد.
پاره ای از آن ها با باتری کار می کنند که از برد زیادتری نیز برخردار هستند. گفته می شود که این فناوری حداقل معطلی کمتر ، دقت بیشتر و نفع مشتری را در فروشگاه به دنبال خواهد داشت .
بارکد را باید به وسیله یک دستگاه مخصوص ، از نزدیک و با تاباندن نور روی آن خواند، در حالی که شناسنده رادیویی رادیو شناسه می تواند اطلاعات را از فاصله ای کمتر از دو متر تا 60 متر ارسال کند.بعضی از موارد غیرتجاری این فناوری تا فاصله 1600 متری نیز کار می کنند. دستگاه مخصوص رادیو شناسه RFID می تواند اطلاعات زیادی مانند مبدا بار، مقصد بار ، زمان انقضای مصرف و غیره را ضبط و ارسال کند. بعضی از فرکانس های کار آن 125 هزار هرتز ، 148 هزار هرتز ،56/13 مگا هرتز ، 315 مگا هرتز ،433 مگا هرتز ، 915 مگا هرتز ،45/2 گیگا هرتز و ...است .
قیمت این محصول با توجه به تعداد، کیفیت ، دوام و مشخصات دیگر از حدود 20 سنت تا چند ده دلار در نوسان است که باتری آن به راحتی تا پنج سال دوام دارد. مقدار حافظه این فناوری ها از 8 تا 36 هزار بایت است که دو استاندارد مطرح آن ISO 14443 و ISO 15693 هستند.
برگرفته از کتاب : مهندسی فن آوری سیستم های رادیو شناسه