اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق طبق مقررات این قانون مسترد خواهد شد مشروط بر این که بعد از انقضای تیرماه سال بعد تا آخر آن سال با درخواست کتبی حقوق بگیر از اداره ی امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبه قرار گیرد. اداره ی امور مالیاتی مذکور موظف است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم درخواست رسیدگی های لازم را معمول و در صورت احراز اضافه پرداختی و نداشتن بدهی قطعی دیگر در آن اداره ی امور مالیاتی نسبت به استرداد اضافه پرداختی از محل وصولی های جاری اقدام کند. در صورتی که درخواست کننده بدهی قطعی مالیاتی داشته باشد اضافه پرداختی به حساب بدهی مزبور منظور و مازاد مسترد خواهد شد.
نکات کلیدی:
نکته 1: استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوق موضوع ماده (87) ق.م.م نیاز به درخواست کتبی حقوق بگیر از اداره امور مالیاتی محل سکونت دارد. براین اساس درخواست کتبی پرداخت کنندگان حقوق موجب استرداد اضافه پرداختی مربوط نخواهد بود.
نکته 2: درخواست کتبی حقوق بگیر باید ظرف هشت ماه (از ابتدای مرداد سال بعد تا آخر آن سال) صورت پذیرد. بنابراین درخواست کتبی طی سال پرداخت حقوق و یا چهار ماه ابتدای سال بعد قابل قبول نخواهد بود.
استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوق در صورت احراز شرایط باید حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ درخواست کتبی حقوق بگیر و از محل وصولی های جاری انجام گیرد. بنابراین اقدام اداره امور مالیاتی پرداخت کننده حقوق، در خصوص عدم فرصت کافی جهت رسیدگی و یا استرداد اضافه پرداختی مربوطه به صورت قسطی (طی چند مرحله) قابل قبول نمی باشد.
نکته 3: زمانی که علت استرداد حاصل از این باشد که کارفرما مالیات حقوق را قانونی و صحیح محاسبه کرده، اما در پایان سال وقتی حقوق سالانه را تجزیه و تحلیل میکنیم متوجه بشویم با توجه به اعتبار معافیت مالیاتی ماده 84 و یا موارد دیگر معافیت اقلام، اضافه پرداختی داریم مطابق ماده 87، شخص حقوق بگیر از تاریخ ابتدای مرداد سال بعد تا آخر آن سال وقت دارد تا نسبت به استرداد اضافه پرداختی اقدام نماید.
نکته 4: اما زمانی که علت استرداد حاصل از این باشد که کارفرما مالیات حقوق را اشتباه محاسبه کرده باشد مانند اینکه یک یا چند معافیت را اعمال نکرده باشد و یا اینکه در اعمال نرخ های مقرر اشتباه کرده باشد و در حالت کلی جهل به قانون داشته باشد، استرداد این اضافه پرداختی محدودیت زمانی نداشته و کارمند می تواند در اسرع وقت طبق موارد 242 و 243 ق.م.م نسبت به استرداد اقدام نماید و اداره امور مالیاتی موظف است وجه قابل استرداد را از محل مصولی های جاری ظرف یک ماه به مودی پرداخت کند.
برگرفته شده از کتاب حقوق و دستمزد طلایی